Welcome to the Treehouse Community

Want to collaborate on code errors? Have bugs you need feedback on? Looking for an extra set of eyes on your latest project? Get support with fellow developers, designers, and programmers of all backgrounds and skill levels here with the Treehouse Community!

Looking to learn something new?

Treehouse offers a seven day free trial for new students. Get access to thousands of hours of content and join thousands of Treehouse students and alumni in the community today.

Start your free trial

C# Entity Framework Basics Entity Framework and Databases Changing the Database Name

Im trying to understand why my "Data Source=(localdb)\\MSSQLLocalDB; doesn't work for question 1

I would appreciate someone's help.

App.config
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
  <configSections>
    <!-- For more information on Entity Framework configuration, visit http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=237468 -->
    <section name="entityFramework" type="System.Data.Entity.Internal.ConfigFile.EntityFrameworkSection, EntityFramework, Version=6.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" requirePermission="false" />
  </configSections>
  <startup>
    <supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Version=v4.6.1" />
  </startup>
  <entityFramework>
    <defaultConnectionFactory type="System.Data.Entity.Infrastructure.LocalDbConnectionFactory, EntityFramework">
      <parameters>
        <parameter value="mssqllocaldb" />
      </parameters>
    </defaultConnectionFactory>
    <providers>
      <provider invariantName="System.Data.SqlClient" type="System.Data.Entity.SqlServer.SqlProviderServices, EntityFramework.SqlServer" />
    </providers>
  </entityFramework>
  <connectionStrings>
    <add name="Context" 
         connectionString="Data Source=(localdb)\\MSSQLLocalDB;Initial Catalog=;Integrated Security=True;MultipleActiveResultSets=True" 
         providerName="System.Data.SqlClient"/>
  </connectionStrings>
</configuration>

2 Answers

Steven Parker
Steven Parker
225,652 Points

Too many backslashes.

Since it's HTML code, you don't need to escape a backslash with another one.

Thank you Steven! I appreciate the help.