Welcome to the Treehouse Community

The Treehouse Community is a meeting place for developers, designers, and programmers of all backgrounds and skill levels to get support. Collaborate here on code errors or bugs that you need feedback on, or asking for an extra set of eyes on your latest project. Join thousands of Treehouse students and alumni in the community today. (Note: Only Treehouse students can comment or ask questions, but non-students are welcome to browse our conversations.)

Looking to learn something new?

Treehouse offers a seven day free trial for new students. Get access to thousands of hours of content and a supportive community. Start your free trial today.

iOS

Ribbit App Failing to launch in simulator

am at pretty much the starting point where i have the sing up and sign in view. when i try to launch the app this is the error i get.. pls help

SpringBoard failed to launch application with error: -3

3 Answers

Patrick Donahue
Patrick Donahue
9,523 Points

Try deleting the app from the simulator. You do it the same way as you would on your device. If you change the database you are working with - you should always delete the app and reinstall it.

I hope this helps!

Stone Preston
Stone Preston
42,016 Points

As patrick said deleting the app and then building again sometimes fixes it. Closing the simulator then building again sometimes works. I usually just switch between the iPhone 4 and 5 simulators when I get this error. This error happens every so often and appears to be a problem with the simulator itself, not your code or anything. Ive looked on SO for a reason why but no one seems to know why this happens, just simple fixes.

That error is gone.. BUT have a blank black screen.. :s

Stone Preston
Stone Preston
42,016 Points

try waiting a bit. sometimes it can take 20-30 seconds before the app is launched