Welcome to the Treehouse Community

The Treehouse Community is a meeting place for developers, designers, and programmers of all backgrounds and skill levels to get support. Collaborate here on code errors or bugs that you need feedback on, or asking for an extra set of eyes on your latest project. Join thousands of Treehouse students and alumni in the community today. (Note: Only Treehouse students can comment or ask questions, but non-students are welcome to browse our conversations.)

Looking to learn something new?

Treehouse offers a seven day free trial for new students. Get access to thousands of hours of content and a supportive community. Start your free trial today.

Design

Ben Quartermaine
Ben Quartermaine
14,966 Points

Strokes appearing on my logo in the browser when no stroke colour has been set on the object in Illustrator

First of all please forgive my lack of experience in illustrator, I've just started out and am therefore a complete novice in design.

I've just created my logo and saved and exported it as an SVG. It appears how I want it in Illustrator with just colour fills and no strokes, but in the browser a light stroke colour is being applied to each path. I used the polygon tool to create the octagon shape and then used the line segment tool to create the different sections. I then used the live paint bucket tool to fill in the different shapes with different shades. Anyone know what I've done wrong here? Here is the logo with the unwanted path stroke colours:

https://i.stack.imgur.com/UwrDw.png

Kirill Titov
Kirill Titov
12,119 Points

Hi Ben, there could be a problem with SVG exporting, try to save the logo as a PNG file. Also, try to highlight the logo in illustrator and click unite button on pathfinder panel.