Welcome to the Treehouse Community

The Treehouse Community is a meeting place for developers, designers, and programmers of all backgrounds and skill levels to get support. Collaborate here on code errors or bugs that you need feedback on, or asking for an extra set of eyes on your latest project. Join thousands of Treehouse students and alumni in the community today. (Note: Only Treehouse students can comment or ask questions, but non-students are welcome to browse our conversations.)

Looking to learn something new?

Treehouse offers a seven day free trial for new students. Get access to thousands of hours of content and a supportive community. Start your free trial today.

General Discussion

Videos not working.

When I open a video to watch, the little circular loading graphic spins for about 2 seconds and then vanishes, leaving a black screen. I've sat here for about 10 minutes waiting to see if any others would load; however, all attempts were unsuccessful

6 Answers

Caroline Hagan
PLUS
Caroline Hagan
Courses Plus Student 12,453 Points

Russellq Gray what browser are you using? What operating system are you using? Which video were you trying to load? This will help us greatly establish the cause of the problem :-)

Firefox, Windows 7, and I tried loading every video from the android build a simple app course. Specifically the "shaking things up" portion.

James Barnett
James Barnett
39,199 Points

Russellq Gray - You can change your setting in Treehouse to use Flash-based video instead of HTML5

If that doesn't work here are few things to try:

  • Using Incognito mode
  • Using a different browser
  • Using a different PC

Most likely it's an extension that is causing a conflict. Trying the above steps can help narrow down what the issue is.

If you still need help you can email help@teamtreehouse.com

Caroline Hagan
PLUS
Caroline Hagan
Courses Plus Student 12,453 Points

If it's any consolation, I've just tried in Firefox 20.0.1 on Windows 7 Pro and it played fine.

As James Barnett suggested, it could be something other than the video/website; something local to your machine.

Dave Alexander
Dave Alexander
4,894 Points

Anyone figure this out? I have restarted my computer, tried all browsers, cleared cache and history, incognito mode. Weird thing is I can get the trailers and parts of the videos to play, however, as soon as I sign in, they stop working :S

I have the same problem.