Welcome to the Treehouse Community

The Treehouse Community is a meeting place for developers, designers, and programmers of all backgrounds and skill levels to get support. Collaborate here on code errors or bugs that you need feedback on, or asking for an extra set of eyes on your latest project. Join thousands of Treehouse students and alumni in the community today. (Note: Only Treehouse students can comment or ask questions, but non-students are welcome to browse our conversations.)

Looking to learn something new?

Treehouse offers a seven day free trial for new students. Get access to thousands of hours of content and a supportive community. Start your free trial today.

iOS

Web View is not working. Please help!

So I am new to Objective-C

I have a table view populated with links that the user has added. When the user clicks on one of the cells in the table view, they are guided to a second view controller with a web view that displays the website of the link. However, when I run the app the web view appears blank. What am I doing wrong?

Table view . m

-(void)prepareForSegue:(UIStoryboardSegue *)segue sender:(id)sender {
    if ([[segue identifier] isEqualToString:@"showWebsite"]) {

        UITableViewCell *cell = (UITableViewCell*)sender;
        NSURL *url = [NSURL URLWithString:cell.textLabel.text];
        NSString *string = url.absoluteString;
        SecondViewController *vc = [segue destinationViewController];
        vc.url = string;

Second view controller . m

NSURL *URL = [NSURL URLWithString:[self.url
                                       stringByTrimmingCharactersInSet:[NSCharacterSet whitespaceAndNewlineCharacterSet]]];

    NSURLRequest *request = [NSURLRequest requestWithURL:URL];
    [self.webView loadRequest:request];