Welcome to the Treehouse Community

The Treehouse Community is a meeting place for developers, designers, and programmers of all backgrounds and skill levels to get support. Collaborate here on code errors or bugs that you need feedback on, or asking for an extra set of eyes on your latest project. Join thousands of Treehouse students and alumni in the community today. (Note: Only Treehouse students can comment or ask questions, but non-students are welcome to browse our conversations.)

Looking to learn something new?

Treehouse offers a seven day free trial for new students. Get access to thousands of hours of content and a supportive community. Start your free trial today.

Game Development

Dylan Carter
Dylan Carter
4,780 Points

Solved! Frog doesn't move, animation plays, but frog remains in same spot?

yeah i dont get any errors in the code and i have checked in many times but heres the code...

   using UnityEngine;
using System.Collections;

public class PlayerMovement : MonoBehaviour
{

    private Animator playerAnimator;
    private float moveHorizontal;
    private float moveVertical;
    private Vector3 movement;

    // Use this for initialization
    void Start()
    {
        playerAnimator = GetComponent<Animator> ();
    }

    // Update is called once per frame
    void Update()
    {
        moveHorizontal = Input.GetAxisRaw("Horizontal");
        moveVertical = Input.GetAxisRaw("Vertical");
        movement = new Vector3 (moveHorizontal, 0.0f, moveVertical);
    }


    void FixedUpdate()
    {
        if (movement != Vector3.zero)
        {
            playerAnimator.SetFloat("Speed", 3f);
        }

        else  
        {
            playerAnimator.SetFloat("Speed", 0f);
        }
    }

}

I should also note that when i start the game the frog slides up a little bit then remains stationary

1 Answer

Dylan Carter
Dylan Carter
4,780 Points

PROBLEM SOLVED! i believe the player object was "running into" the ground terrain, in other words was not "on top" of it. i changed the Y value to 1.5 and now it works correctly.